DESPRE GREE

Responsive image

GREE – marca de aparate de aer conditionat cu cele mai mari vanzari in retail, la nivel mondial*

*Sursa: Euromonitor International Limited; Consumer appliances 2023ed; volum vanzari cu amanuntul in unitati, date pentru 2022.

Gree Electric Appliances Inc. din Zhuhai a fost fondata in 1991. Este o intreprindere internationala de aer conditionat care a integrat R & D, productie, marketing si servicii. Gree este lider in industria aerului conditionat cu o calitatea excelenta a produselor sale, tehnologii avansate si mod unic de vanzari in toata lumea .

In noiembrie 1996, Gree Electric Appliances, Inc. Zhuhai a fost listat la bursa de valori din Shenzhen. La începutul înființării sale, compania s-a bazat în principal pe asamblarea și producerea aparatelor de aer condiționat de uz casnic. Acum, sa dezvoltat într-un grup industrial global diversificat și bazat pe tehnologie, care acoperă cele două domenii majore ale bunurilor de uz casnic și echipamentelor industriale, iar produsele sale au sunt exportate în peste 160 de țări și regiuni. Compania are peste 90.000 de angajați, 15.000 personal de cercetare și dezvoltare și peste 30.000 de lucrători tehnici. Are 14 baze de producție în țară și în străinătate, situate în Zhuhai, Chongqing, Hefei, Zhengzhou, Wuhan, Shijiazhuang, Wuhu, Changsha, Hangzhou, Luoyang, Nanjing, Chengdu, precum și în Brazilia și Pakistan. În același timp, există 6 baze de resurse regenerabile în Changsha, Zhengzhou, Shijiazhuang, Wuhu, Tianjin și Zhuhai, acoperind întregul lanț industrial de la producția din amonte până la reciclarea din aval, realizând o dezvoltare ecologică, circulară și durabilă.

Un total de 96 institute de cercetare, 929 laboratoare, 1 stație de lucru academic (motor și control), cu laboratoare cheie național, centre naționale de cercetare tehnologică si inginerie, centre naționale de proiectare industrială, centre tehnologice de întreprindere recunoscute de stat, fiecare tehnologie de inginerie robotică cercetare și dezvoltare devine în același timp un centru național de consultare a bazelor de evaluare a studiului. Numai în 2018, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au atins 7.268 miliarde de yuani. După acumularea pe termen lung, a solicitat 72.600 de brevete interne, inclusiv 36.329 de brevete de invenție

Au fost autorizate un total de 41.320 brevete, inclusiv 9.089 brevete de invenție și 2.306 brevete internaționale. Are 30 de tehnologii „lider internațional”, 2 premii de stat în domeniul științei și tehnologiei, 2 premii de stat pentru invenție tehnologică și 4 premii în China.

În 2018, Gree a reprezentat 20,6 la sută din piața globală a aparatelor de aer condiționat casnice, potrivit Consiliului Economic și Social din Japonia.

Conform statisticilor publicate de Academy of Winning The Bid, satisfacția și loialitatea clienților lui Gree s-au menținut pe prima poziție în industrie timp de nouă ani consecutivi, din 2011. În 2018, compania a câștigat al treilea „China Quality Award”.